Karotky s pomarančovou kôrou
21
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
30
ks
karotka
130
g
med
100
g
maslo
1
ks
pomaranč
7
g
ocot balsamico
petržlenová vňať
postup
1.
Mrkvy očistíme a krátko povaríme v mierne osolenej vode, aby zostali tuhé. Vychladíme v ľadovej vode a necháme odkvapkať. Gril predhrejeme na priamu strednú teplotu. V miske premiešame rozpustené maslo s medom, octom, troškou soli a s pomarančovou kôrou. Vložíme mrkvy a zo všetkých strán ich v náleve vymáčame.
2.
Takto pripravené mrkvy kliešťami vyberáme z nálevu, položíme naprieč na grilovací rošt a grilujeme s uzatvoreným poklopom na priamom strednom žiari 4-6 min. pokiaľ mierne neskaramelizujú. Občas obráťte, aby boli vypálené mriežky po celom obvode grilovaných mrkví. Po ugrilovaní vložte do zvyšnej prehriatej zálievky a posypte sekanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.