Anglické skladané buchty
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
ríbezle
150
ml
jablková šťava
1
ČL
pomarančová kôra
15
g
kvasnice
65
ml
teplé mlieko
25
g
maslo
1
ks
vajce
70
g
hnedý cukor
300
g
hladká celozrnná múka
štipiek
soľ
POleva
trochu
vyšľahané vajce
postup
1.
Ríbezle s pomarančovou kôrou dusíme 20 minút v jablkovej šťave, necháme trochu vychladiť. Kvasnice zmiešame s teplým mliekom.
2.
Rozpustíme polovicu masla. Primiešame kvasnicovú zmes s vajcom a 25 g cukru. Pridáme 75 g múky a šľaháme. Necháme stáť asi 15 minút na teplom mieste, aby cesto vykyslo.
3.
Primiešame zvyšnú múku, soľ a šľaháme. Vypracujeme cesto. Preložíme do vymastenej misy, prikryjeme vlhkou utierkou a necháme 30 minút kysnúť. Vyvaľkáme veľký obdĺžník, natrieme zvyšným maslom. Ríbezle scedíme, zmiešame so zvyšným cukrom a nasypeme na cesto.
4.
Cesto zvinieme dlhšou stranou a nakrájame na 4 cm rezy. Poukladáme na vymastený plech. Prikryjeme a necháme 20 minút kysnúť. Potrieme vyšľahaným vajcom. Pečieme 15-20 minút v predhriatej rúre pri 200°C.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.