Teplý zemiakový šalát
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
nové zemiaky
4
ks
jarná cibuľka
1
PL
cesnakový olej
8
plátkov
slanina
1
PL
celozrnná horčica
2
PL
biely vínny ocot
petržlenová vňať
postup
1.
Do hrnca nelejeme vodu, ktorú osolíme a keď sa začne variť vložíme do nej umyté zemiaky v šupke, v celku. Zemiaky varíme asi domäkka, potom ich scedíme a prekrojíme na polovicu. Vložíme ich do väčšej misy a posypeme ich najemno nakrájanou cibuľkou.
2.
V hrnci v ktorom sme varili zemiaky necháme rozohriať olej a opečieme na ňom slaninku, ktorú sme nakrájali na kocky, a potom ju vyberieme a zmiešame spolu so zemiakmi. Nakoniec môžeme pripravený pokrm posypať zelenou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.