FOTORECEPT: Domáca knedla
14
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
polohrubá múka
kvások
2
ks
rožok
1
PL
soľ
1
ks
vajce
2
šálky
letného mlieka
postup
1.
Nakrájame si 2 rožky na malé kocočky. Do misky si dáme kilogram múky, urobíme si kvások(cukor, kvasnice,mlieko). Keď máme vykysnutý kvások vlejeme ho do múky,pridáme vajce, soľ, rožky a mlieko dodávame podľa hustoty.Keď sa cesto odlepuje od misky dáme ho kysnúť na teplé miesto.
2.
Vykysnuté cesto rozdelíme na tri časti a necháme na tably vykysnúť ďalších 20 minút prikryté utierkou.
5.
Dobrú chuť
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
plotas
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.