Pridať recept

Gratinované zemiaky so šampiňónmi

ingrediencie

750 g
zemiaky
350 ml
polotučné mlieko
3 PL
biele víno
2 PL
maslo
2 KL
cesnakový olej
250 g
šampiňóny
čierne korenie
soľ

postup

Na začiatok predhrejeme rúru na 210 stupňov. Maslom vymastíme misu na zapekanie. Zemiaky očistíme, nakrájame na plátky a vložíme ich do misy. Okoreníme, osolíme a za občasného premiešania varíme. Olej s maslom rozohrejeme na miernom ohni. Pridáme huby a opekáme asi 4 minúty, teda až kým nezmäknú. Hríby s maslovou šťavou pridáme k zemiakom, opatrne premiešame a dáme do misy na zapekanie. Spolu s kurčaťom pečieme v rúre asi 45 minút. Povrch má byť chrumkavý.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
2.3.2014 16:19 | |
+0 -0
ja na panvici opečiem šampióny, kuriatka a hlivy a pridám cibuľku a okorením. Keď je už zmes hotová, tak pridám zemiačiky crunchy wedges a trochu ešte opečiem, je to chutná rýchla večera.
Podobné články
Zemiakový šalát a jeho najlepšie verzie
Zemiakový šalát na tie najchutnejšie spôsoby! Tradičné i menej známe verzie, ktoré ohúria
Prinášame vám výber najchutnejších a mimoriadne obľúbených receptov na poctivý zemiakový šalát.
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...