Hubovo – kurací páj so slaninou
2
porcie
85
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
3
plátky
slanina
1
KL
cesnakový olej
125
g
šampiňóny
250
g
kuracie stehno
25
g
múka
1
PL
marsala
300
ml
kurací vývar
1
PL
maslo
1/2
KL
tymian
375
g
lístkové cesto
postup
1.
Najskôr predhrejeme rúru na 220 stupňov. Slaninku, ktorú sme nakrájali na pásiky opečieme dochrumkava, potom pridáme šampiňóny nakrájané na plátky a necháme ich spolu zmäknúť. Kuracie mäso, ktoré sme zbavili kože, vykostili a nakrájali na malé kúsky, obalíme v múke, do ktorej sme pridali tymián. Maslo roztopíme v panvici s hubami a slaninou. Pridáme kúsky kuracieho mäsa a zvyšnú múku. Riadne premiešame a opekáme dovtedy, kým kurča nechytí farbu.
2.
Do zmesi prilejeme horúci vývar a marsalu, premiešame. Vytvorí sa omáčka, ktorú varíme asi 5 minút. Nachystáme si dva šálky s objemom 300 a dáme na ne okraj z cesta - 1 cm široký pás, ten potom zvinieme okolo kraja nádoby. Vodou navlhčíme okraje, cesto sa bude lepšie lepiť.
3.
Začneme vykrajovať z cesta také kruhy, aby boli väčšie ako otvor, tie budú slúžiť ako vrchnáčiky. Šálky naplníme kuracou zmesou. Opäť navlhčíme okraje cesta a prilepíme na vrchnáčiky. Potom prstami proti vidličke jemne postláčame okraje. Páje sa pečú cca 20 minút. Je potrebné ich počas pečenia otočiť na druhú polovicu, aby boli farebné z oboch strán. Keď sa cesto nafúkne, páje sú hotové.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.