FOTORECEPT: Orechovo- čokoládový uzol
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
300
g
múka polohrubá
1
PL
cukor
1/3
kocka
droždie
300
ml
mlieko
Orechová plnka
125
g
orechy
70
ml
mlieko
60
g
cukor
100
g
čokoláda na varenie
1
PL
carob
postup
1.
Z múky, cukru a napučaného kvásku a mlieka spracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
2.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a potrieme orechovou plnkou (pomleté orechy zmiešame s cukrom a zalejeme mliekom).
3.
Posypeme carobom (môžete nahradiť kakaom).
4.
Na stred poukladáme kocky čokolády a cesto zrolujeme.
5.
Potom ho zatočíme, aby nám vznikol uzol. Pečieme pri teplote 200 stupňoch približne 20-30 minút.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.