Krehké pečivo s čokoládou
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
240
g
hladká múka
160
g
tuk
80
g
práškový cukor
2
ks
žĺtok
1/2
balíček
vanilkový cukor
trochu
hladká múka na posypanie dosky
trochu
tuk na vymastenie plechu
Čokoládová krém
100
g
maslo
50
g
práškový cukor
50
g
čokoláda na varenie
trochu
pomarančová kôra
Čokoládová poleva
150
g
čokoládana varenie
50
g
stužený tuk
postup
1.
Na kuchynskú dosku preosejeme múku, pridáme zmäknutý tuk, preosiaty cukor, vanilkový cukor a žĺtky. Vypracujeme hladké cesto a odložíme do chladničky približne na hodinu odležať.
2.
Cesto vyberieme, rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na tenký plát a formičkami vykrajujeme rôzne tvary (z každého tvaru musíme mať dva rovnaké aby sa mohli potom spojiť krémom). Poukladáme ich na plech potretý tukom a upečieme v stredne vyhriatej rúre.
3.
Upečené koláčiky vyberieme z plechu a necháme vychladnúť. Najlepšie je ich plniť plnkou a ozdobovať až na druhý deň. Jednu stranu koláčika ozdobíme pripravenou plnkou a prikryjeme druhým koláčikom obaleným v čokoláde.
4.
Čokoládový krém si pripravíme z vyšľahaného masla s cukrom a vmiešame najemno nastrúhanú čokoládu. Nakoniec primiešame pomarančovú kôru, poriadne premiešame a môžeme plniť pripravené koláčiky.
5.
V malom kastróliku vo vodnom kúpeli roztopíme rozlámanú čokoládu a tuk. Polevu ihneď použijeme na obalenie vrchného koláčika.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.