FOTORECEPT: Špaldová kapsa s cibuľovo-kôprovou plnkou
2
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
1
šálka
špaldová múka polohrubá
70
ml
vlažná voda
30
ml
olivový olej
1/2
KL
soľ
1/2
KL
rozmarín
Náplň
2
PL
plnotučná horčica
1/2
ks
cibuľa
1/2
šálka
kyslá kapusta
1
KL
čerstvý kôpor
1/2
KL
soľ
1
KL
pesto paradajkové
1/2
ks
vajce na potretie
postup
1.
Najskôr si spracujeme cesto. Do misky dáme múku, vodu, olej, soľ a rozmarín a rukami vypracujeme tuhé cesto.
2.
Cesto necháme 15 min. v chladničke.
3.
Po 15-tich minútach cesto rozvaľkáme na tenký plát a vykrojíme z neho 2 kruhy s priemerom 7 cm (použijeme na vykrojenie misku).
4.
Na plnku si nakrájame nadrobno cibuľu a kapustu.
5.
V miske zmiešame nakrájanú cibuľu, kapustu, horčicu, kôpor, soľ a všetko spolu premiešame.
6.
Vykrojené cestá na 2 kapsy dáme na tanier a obe potrieme trochou pesta.
7.
Do polovice každého cesta dáme plnku, prikryjeme druhou polovicou a okraje pritlačíme prstami, potom i vidličkou.
8.
Plech potrieme olejom alebo vystelieme pečiacim papierom a uložíme na neho kapsy. Potrieme ich vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov 40 min.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.