Morčacie mäso s vajcom
8
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
morčacie mäso
1
dl
olej na vyprážanie
3
ks
cibuľa
3
ks
cesnakové strúčiky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
2
dl
voda
1
PL
pažitka sušená
štipiek
mletá červená paprika
6
ks
vajce
postup
1.
Na oleji osmažíme dozlatista 3 nadrobno nakrájané cibule, 3 strúčiky cesnaku.
2.
Pridáme pol kila nadrobno nakrájaného alebo nahrubo pomletého morčacieho mäsa, 2 deci vody, osolíme, okoreníme a dusíme 30 minút až do zmäknutia mäsa a odparenia vody.
3.
Nakoniec pridáme 6 vajec, lyžicu sušenej pažítky, štipku mletej červenej papriky a dusíme až do úplného zhustnutia.
4.
Vychladnuté natlačíme do misky alebo kelímkov a odložíme do chladničky. Podávame studené s chlebom alebo zohriate so zemiakmi.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
ikzm1
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.