Marinovaná grilovaná paprika
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
paprika
2
dl
olivový olej
1
dl
vínny ocot
4
strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
bylinky
postup
Na grilovací rošt poukladáme papriky a opečieme ich nasucho za občasného obracania asi 25 minút. Papriky musia mať na povrchu veľké čierne fľaky. Vložíme ich ešte horúce do hrnca alebo misky, prikryjeme a 20 minút ich necháme zapariť. Potom ich olúpeme, zbavíme ich semienok a nakrájame ich na plátky. Naukladáme ich do misky, polejeme ich marinádou, ktorú sme pripravili z octu, oleja, pretlačeného cesnaku, korenia, sekaných byliniek a osolíme. V tejto marináde ich vložíme do chladničky a necháme odležať. Podávame s bielym chlebom.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.