FOTORECEPT: Tekvicový prívarok
4
porcie
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
tekvica
2
PL
kryštálový cukor
olej
soľ
mleté čierne korenie
1
dl
mlieko
2
PL
hladká múka
1/4
liter
smotana na šľahanie
kôpor
postup
Fantastický, sýty prívarok v podrobnom recepte - krok za krokom.
1.
Tekvicu si očistíme a vydlabeme polievkovou lyžicou stred (jadierka).
2.
Tekvicu si nastrúhame na strúhadle, podľa toho či máte radšej jemnejšiu alebo výraznejšiu vyberte veľkosť strúhadla. Potom si ju solíme a okoreníme.
3.
Zatiaľ si na oleji pripravíme skaramelizovaný cukor. Ja som mala doma len trstinový, ale štandardne sa používa kryštálový.
4.
Pridáme tekvicu a podusíme chvíľu. Ak treba podlejeme troškou vody. Potom si pripravíme s mlieka a múky zmes, ktorou zahustíme tekvicu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
haloo21
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.