Fazuľkový šalát so zeleninou
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
zelené fazuľkové struky
100
g
uhorka šalátová
100
g
paradajka
1
liter
voda
1
PL
ocot
mleté čierne korenie
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
1
PL
olej
mletá štipľavá paprika
petržlenová vňať
1
ks
vajce
soľ
postup
Zelenú fazuľku očistíme od vlákien a uvaríme ju v osolenej vode asi 15 minút. Uvarenú scedíme, necháme odkvapkať, nakrájame na menšie kúsky a necháme vychladnúť. Uhorky riadne umyjeme, ale šupky ich nezbavujeme. Nakrájame ich na tenké plátky. rajčiaky sparíme vriacou vodou, potom ich hneď ošúpeme a nakrájame na osminky. Všetky suroviny spolu riadne premiešame. Pripravíme si nálev z vody, octu, mletého čierneho korenia, cibule nakrájanej nadrobno, cesnaku rozotretého so soľou, oleja, mletej štipľavej papriky a zo zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno. Pripraveným nálevom polejeme šalát,ten nakoniec ozdobíme uvareným vajcom nakrájaným na osminky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.