Hovädzia polievka
5
porcií
95
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
rezance do polievky
podľa chuti
celé čierne korenie
štipiek
soľ
500
g
hoväzie predné
100
g
koreňová zelenia
2
ks
špiková kosť
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
1
hrsť
petržlenová vňať
postup
1.
Mäso a kosti umyjeme. Cesnak a cibuľu olúpeme. Mrkva a menší kúsok zeleru a petržlenu očistíme a opláchneme. Vlasové rezance kúpime hotové a uvaríme ich podľa návodu. Do hrnca vložíme mäso, zalejeme ho studenou vodou, pridáme celé korenie. Pomaly privedieme k varu. Varíme na miernom ohni asi 1,5 hodiny. Usadenú penu zbierame sitkom.
2.
Keď je mäso takmer mäkké vložíme do vývaru zeleninu, cibuľu a cesnak. Osolíme a dovaríme všetko do mäkka. Vývar scedíme. varené mäso a zeleninu nakrájame na kúsky. Podľa chuti dochutíme soľou a korením. Na dno taniera vložíme rezančeky, mäso a podľa záujmu nakrájanú zeleninu. Prelejeme horúcim vývarom, zdobíme petržlenom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.