Parené buchty
5
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
čerstvé droždie
1
PL
kryštálový cukor
100
ml
polotučné mlieko
500
g
polohrubá múka
300
ml
polotučné mlieko
2
PL
kryštálový cukor
1
ks
vajce
10
g
maslo
štipiek
soľ
podľa chuti
lekvár, mak, granko
postup
1.
S prvých troch surovín (droždie, mlieko a cukor) urobíme kvások. Odložíme kým droždie nenapučí. Do väčšej misky nasypeme múku, pridáme štipku soli, vajce, zvyšný cukor, mlieko a maslo. Pridáme kvások a miesime cesto pokiaľ sa neprestane lepiť. Poprášime múkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 30 minút.
2.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske.Na cesto poukladáme kôpky lekváru asi 3 cm od seba. Použijeme hustý lekvár aby pri parení nevytekal. Cesto aj s lekvárom preklopíme. Prstom si naznačíme oddelenie jednotlivých štvorčekov. Štvorčeky oddelíme nožom a vyformujeme z nich jednotlivé buchtičky. Buchtičky paríme prikryté 10 až 15 minút. Záleží od hrnca. Po uparení buchty polejeme roztopeným maslom a ochutíme podľa vlastnej chuti grankom, makom, orechami, tvarohom,..
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.