Horárov sviatočný rezeň
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
srnčie mäso zo stehna
1
ks
citrón
50
g
masť
podľa chuti
soľ
20
g
maslo
50
g
šunka
1/2
ks
cibuľa
2
ks
vajce
trochu
olej na vyprážanie
Na obalenie
1,5
dl
pivo
2
ks
vajce
30
g
syr Eidam
80
g
polohrubá múka
postup
1.
Mäso umyjeme, vykostíme, odblaníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, zalejeme rozpustenou masťou a necháme niekoľko hodín odstáť v chlade. Potom ho nakrájame na širšie rezne, ktoré naklepeme a osolíme.
2.
Na masle pražíme nastrúhanú cibuľu, nadrobno pokrájanú šunku, zalejeme osolenými vajciami a miešame až do stuhnutia. Hotovú plnku dáme vychladnúť.
3.
Plnkou plníme pripravené rezne, preložíme ich napoly, okraje mäsa poklepeme a spojíme kovovými ihlicami.
4.
Potom rezne opatrne namáčame v cestíčku, ktoré pripravíme z piva, vajec, postrúhaného syra a múky.
5.
Na väčšom množstve oleja pomaly vyprážame z oboch strán do červena. Podávame s varenými zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.