Kyslé zemiaky
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
zemiaky
trochu
olej
1
ks
cibuľa
60
g
hladká múka
800
ml
mlieko
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1
ks
bobkový list
podľa chuti
ocot
1
KL
cukor
1
stonka
kôpor
1/4
ks
pór
postup
1.
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
2.
Na panvici si rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme zemiaky, poprášime ich múkou a opražíme. Potom pridáme mlieko, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie a povaríme približne 2 minúty. Ochutíme octom, cukrom a vyberieme bobkový list.
3.
Podávame ihneď posypané čerstvým pórom, kôprom a ako prílohu môžeme použiť volské oko.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.