Chrumkavé čokoládové pralinky
25
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Na ozdobenie
1/2
balíček
tmavá čokoládová poleva
Na pralinky
1/2
balíček
tmavá čokoládová poleva
20
g
maslo
100
g
Nutella
50
g
maslové sušienky
2
KL
rumová aróma
Na posypanie
1
PL
práškový cukor
postup
1.
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, polovicu nalejeme na papier na pečenie a rozotrieme na tenkú vrstvu. Vložíme do mrazničky a necháme stuhnúť. Po stuhnutí nožom nasekáme na malé kúsky.
2.
Na prípravu praliniek nalejeme druhú polovicu polevy do misy, pridáme maslo a vmiešame lieskovoorieškový krém. Sušienky vložíme do igelitového vrecka, dobre uzavrieme a rozdrvíme váľkom.
3.
Do hmoty na pralinky vmiešame rozdrvené sušienky a rumovú arómu. Uložíme na 30 minút do chladničky. Pomocou kávovej lyžičky odoberáme časť hmoty na pralinky, z ktorej ručne vytvarujeme guľôčky. Guľôčky obalíme v kúskoch nalámanej polevy a umiestnime do košíčkov. Pralinky uložíme na 1 hodinu do chladničky. Uchovávame v chlade.
5.
TIPY: Pralinky môžeme uchovávať v dobre uzavretej nádobe v chlade asi 2 týždne alebo ich môžeme zamraziť. Polevu de Luxe 35 % kakao Dr. Oetker je možné nahradiť polevou tmavou Dr. Oetker.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.