Pagáčiky z maslového cesta
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
kyslá smotana
250
g
hladká múka
250
g
maslo
postup
1.
Všetko to vložíme do vhodnej nádoby a dobre vymiesime. Vymiesené cesto vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc. S maslovým cestom pracujeme rýchlo. Ja si ho zvyknem rozdeliť na dve časti a kým spracovávam prvú časť, druhá odpočíva v chladničke. Cesto nám nesmie teplom príliš zrednúť, inak sa s ním bude len veľmi ťažko pracovať.
2.
Vyberieme z misky, urobíme z neho guľku a tú na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku pol centimetra. Vykrajujeme tvary aké sa nám páčia a poukladáme na plech, ktorý nemusíme vymasťovať.
3.
Povykrajované pagáčiky natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme zmesou upraženého ľanu a sezamu. Alebo sezamom, alebo rascou, červenou paprikou, syrom. Čo kto má rád. Tak a šup do trúby. Musí byť predhriata na 170 stupňov. Upečieme do zlatova. Netrvá to dlho, asi 15 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.