Pridať recept

Tvarohový koláč

ingrediencie

500 g
tvaroh
3 ks
vajce
150 g
práškový cukor
2 ks
vanilínový cukor
3 PL
maizena
120 g
vianočka
nektarinky
ovocný sirup
maizena na zahustenie
1 PL
kryštálový cukor

postup

Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Z bielkov ušľaháme sneh. Tvaroh zmiešame s maizenou. Žĺtky, sneh aj tvaroh spolu vymiešame. Rozdelíme na dve polovice. Do okrúhlej vymastenej formy dáme polovicu hmoty, vtlačíme plátky nakrájanej vianočky a na vrch dáme druhú časť hmoty. Vo vyhriatej rúre pečieme 45 minút do zlatista. Do panvice vložíme pokrájané nektarínky, cukor, ovocnú šťavu a krátko povaríme. Prilejeme maizenu vymiešanú v studenej vode a znova povaríme. Hotový koláč podávame s udusenými nektarínkami a môžeme posypať práškovým cukrom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Metrový koláč
Ako upiecť ten najlepší metrový koláč
Ďalšia krémová klasika nielen na sviatočný stôl.
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Prepadávaný tvarohový koláč
Hrnčekový PREPADÁVANÝ tvarohový koláč s kyslým mliekom, recept aj pre začiatočníkov
Hľadáte inšpiráciu, čo upiecť cez víkend? Máme pre vás úžasný kakaový koláč s bohatou porciou tvarohu.
Babičkin jablkový koláč
Starý a (ne)tradičný recept na najlepší jablkový koláč
Prachom zapadnutý recept z povojnovej kuchárky nám otvoril cestu k úžasne chutnému a nápaditému jablkovému pité.
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...