Kelová sekaná
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
kel
700
g
bravčové mäso
150
g
slanina
200
g
tvrdý syr
100
g
strúhanka
3
ks
vajce
1
ks
cibuľa
4
strúčiky
cesnaku
postup
1.
Z kelu odstránime vrchné listy, dobre ho poumývame v studenej vode, prerežeme na dve polovice a z každej vyrežeme hlúb. Obe polovice vložíme do veľkého hrnca, zalejeme vodou, pridáme lyžicu soli, zakryté privedieme k varu a varíme asi 15 minút. Vodu zlejeme a kel necháme dobre vychladnúť. Následne obe polovičky kelu dobre v rukách vyžmýkame.
2.
Kelové listy spolu s bravčovým mäsom zomelieme na mäsovom mlynčeku. Údený syr nastrúhame, cibuľu nakrájame na malé kocky a aj slaninu nakrájame na menšie kocky. Najprv dobre uškvaríme slaninu, pridáme do nej cibuľu a chvíľu restujeme. Zmes slaniny a cibule vysypeme na pomletú zmes mäsa a kelu, pridáme dve vajíčka, 2PL hladkej múky, soľ, čierne korenie, oregáno a tymián a údený syr.
3.
Všetko dokonale rukou vypracujeme, necháme aspoň 30 minút odstáť a pridáme strúhanku. Pekáč vymastíme olejom a sekanú do neho vymodelujeme. Nezabudneme sekanú dobre potrieť rozšľahaným vajíčkom a podliať pohárom vody. V rúre predhriatej na 200 stupňov sekanú upečieme do žltohnedej farby. Počas pečenia potierame vajíčkom. Podľa potreby podlievame vodou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.