Skalický trdelník na plechu
20
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
ml
polotučné mlieko
2
PL
hnedý rum
3
PL
roztopené maslo
1
štipka
soľ
3
ks
žĺtok
400
g
polohrubá múka
1
ks
droždie
8
PL
cukor
1
podľa chuti
nasekaných orechov
postup
Všetky ingrediencie zmiešame, vznikne nám redšie cesto, ktoré presunieme na plech a naolejovanými rukami rozotrieme po celom plechu, potrieme rozšľahanými bielkami a posypeme nasekanými orechami alebo škoricou (kto má ako rád). Dáme piecť na 180 stupňov na 20 min a po vybratí ešte pocukrujeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
janaskucerova
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.