Pridať recept

Makaróny s langustou

ingrediencie

500 g
makaróny
2 ks
langusta
100 g
maslo
2 poháre
sherry
2 dl
smotana
1/2 KL
sladká červená paprika
1 ks
cibuľa
1 vetvička
petržlenová vňať
trochu
soľ
trochu
celé ružové korenie

postup

1.
Langusty dobre umyjeme, pozdĺžne narežeme v spodnej rôsolovitej časti, oddelíme mäso od panciera a pokrájame ho na medailóniky. Medailóniky z langusty dáme opražiť na niekoľko minút do kastróla na polovičnom množstve pripraveného masla. Keď sa opražia, kastról odstavíme, necháme odkvapkať tuk, pridáme brandy a opäť postavíme na oheň.
 
2.
Keď sa brandy odparí, pridáme smotanu a papriku. Dobre premiešame. Osolíme, prikryjeme kastról pokrievkou a necháme povariť na veľmi miernom ohni niekoľko minút. Keď je hmota príliš hustá, pridáme trochu mlieka. Medzitým v kastróle na zvyšnom množstve masla opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Odstavíme.
3.
Cestoviny dáme variť osobitne do výdatného množstva vriacej vody, trochu osolenej. Keď sú cestoviny správne uvarené, necháme ich odkvapkať a ochutíme zálievkou z masla a cibule. Potom pridáme krém z langúst dobre premiešame. Podávame v hlbokej mise, vrch posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a pridáme niekoľko celých bobuliek ružového korenia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať