Makaróny s langustou
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
makaróny
2
ks
langusta
100
g
maslo
2
poháre
sherry
2
dl
smotana
1/2
KL
sladká červená paprika
1
ks
cibuľa
1
vetvička
petržlenová vňať
trochu
soľ
trochu
celé ružové korenie
postup
1.
Langusty dobre umyjeme, pozdĺžne narežeme v spodnej rôsolovitej časti, oddelíme mäso od panciera a pokrájame ho na medailóniky. Medailóniky z langusty dáme opražiť na niekoľko minút do kastróla na polovičnom množstve pripraveného masla. Keď sa opražia, kastról odstavíme, necháme odkvapkať tuk, pridáme brandy a opäť postavíme na oheň.
2.
Keď sa brandy odparí, pridáme smotanu a papriku. Dobre premiešame. Osolíme, prikryjeme kastról pokrievkou a necháme povariť na veľmi miernom ohni niekoľko minút. Keď je hmota príliš hustá, pridáme trochu mlieka. Medzitým v kastróle na zvyšnom množstve masla opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Odstavíme.
3.
Cestoviny dáme variť osobitne do výdatného množstva vriacej vody, trochu osolenej. Keď sú cestoviny správne uvarené, necháme ich odkvapkať a ochutíme zálievkou z masla a cibule. Potom pridáme krém z langúst dobre premiešame. Podávame v hlbokej mise, vrch posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a pridáme niekoľko celých bobuliek ružového korenia.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.