Kačica s cesnakovou ryžou
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kačka
1
ks
cesnaku
trochu
soľ
trochu
drvená rasca
1
ks
cibuľa
250
g
ryža
postup
1.
Kačicu na povrchu i vo vnútri potrieme cesnakom rozotreným so soľou alebo cesnakovou pastou a posypeme drvenou rascou. Dáme ju na pekáč a podlejeme horúcou vodou. Počas pečenia ju občas znovu podlievame, prelievame výpekom a obraciame.
2.
Mäkkú, dozlata upečenú kačicu vyberieme z pekáča a naporcujeme.
3.
Do vypečenej šťavy vhodíme nadrobno pokrájanú cibuľu, zľahka ju opražíme, pridáme sparenú ryžu, zalejem asi 4 dl osolenej vody a v rúre dusíme asi 15 minút.
4.
Navrch hotovej ryže rozložíme porcie kačice, ktorú sme čiastočne vykostili. Všetko ešte chvíľu zapečieme.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.