Pridať recept

Cestoviny so sépiami

ingrediencie

500 g
špagety
500 g
sépia
500 g
lúpané paradajky
3/4 dl
olivový olej
1/2 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 vetvička
petržlenová vňať
1/2 pohár
suché biele víno
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
2 ks
paprika
3 ks
šampiňóny

postup

1.
Malé sópie opláchneme a prekrojíme. V hlinenom hrnci opražíme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu, papriky, šampiňóny a strúčiky cesnaku. Strúčiky vyberieme skôr, než sa začnú farbiť do zlatita, a pridáme sépie. Osolíme, okoreníme a necháme niekoľko minút osmažiť.
 
2.
Potom obsah oblažíme vínom. Keď sa víno odparí, pridáme paradajky. Necháme povariť na miernom ohni, dokiaľ sépie nezmäknú a v prípade, že je omáčka príliš hustá, pridáme trocha teplej vody.
3.
Cestoviny dáme variť osobitne. Po uvarení ich vložíme do servírovacej misy a ochutíme pripravenou omáčkou a posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame teplé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať