FOTORECEPT: Omáčka z pečeného baklažánu
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
baklažán
1
ks
cibuľa
4
ks
paradajka
4
strúčiky
cesnaku
2
PL
rastlinný olej
citrónová šťava
korenie biele mleté
extra panenský olivový olej
soľ
petržlenová vňať
čerstvá bazalka
postup
1.
Baklažán umyjeme, popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry na 190°C asi 40 minút. Občas otočíme.
2.
Upečený baklažán rozkrojíme a lyžicou vydlabeme vnútro asi 2 lyžice si odložíme bokom.
3.
Cibuľku nakrájame na drobno a usmažíme na troche oleja, pridáme cesnak a chvíľu restujeme, dáme pozor aby cesnak nezhorel, bol by horký... paradajky zalejeme vriacou vodou, po chvíli ich vyberieme a ošúpeme, vyrežeme v stredu tvrdú časť a pokrájame.
4.
Baklažán, podusenú cibuľu s cesnakom a paradajky vložíme do misy a rozmixujeme, osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať, podľa chuti citrónovú šťavu a trochu dobrého olivového oleja.
5.
Nakoniec pridáme bazalku a trochu baklažánovej dužiny ktorú sme si odložili bokom a len jemne sme ju vidličkou roztlačili. Všetko spolu dobre premiešame.
6.
Takto pripravenú baklažánovú omáčku môžme aj zamraziť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
evauhlik
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.