Pridať recept

Paradajkové rizoto

ingrediencie

300 g
guľatá ryža
50 g
maslo
1 ks
cibuľa
2 plátky
kuracie prsia
2 ks
červená paprika
1 šálka
červené víno
1 PL
mletá červená paprika
1 ČL
kari
2 PL
paradajkový pretlak
1 liter
mäsový vývar
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na rozohriatom masle. Potom k nej pridáme na kocky nakrájanú prsia a opečieme ich. Pridáme na kocky pokrájanú papriku a znova krátko opražíme. Pridáme prepláchnutú ryžu a znova krátko opražíme.
 
2.
Všetko zalejem vínom, posypeme paprikou, kari a pridáme paradajkový pretlak. Zamiešame. Zalejeme dvoma šálkami vývaru a varíme.
3.
Počas varenia prilievame podľa potreby vývar. Doba varenie je približne 20 minút. Hotové rizoto osolíme, okoreníme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...