Croissantový nákyp
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
croissant
100
g
kryštálový cukor
2
PL
voda
125
PL
smotana na šľahanie
125
PL
mlieko
2
PL
bourbon
2
ks
vajce
2
ks
vaječný bielok
postup
1.
Croissanty nakrájame na menšie kúsky a dáme do zapekacej misy.
2.
Cukor dáme na panvicu spolu s vodou. Zamiešame, dáme na oheň a bez miešanie necháme cukor skaramelizovať. Potom oheň zmiernime, pridáme smotanu, mlieko a bourbon. Odložíme, miešame a pridáme rozšľahané celé vajcia.
3.
Takto pripravený karamelový krém nalejeme na croissanty. Dáme do rúry zapiecť na 20 minút. Tesne pred koncom dáme na nákyp vyšľahaný sneh z bielkov a zapečieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.