Fazuľová polievka z Oravy
6
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
suchá fazuľa
400
g
zemiaky
1
ks
pikantná klobása
250
ml
sladká smotana
30
g
hladká múka
1
ks
cibuľa
2
ks
bobkový list
trochu
ocot
trochu
cukor
štipiek
soľ
postup
1.
Fazuľu umyjeme a namočíme do studenej vody deň vopred. V tej istej vode ju budeme aj variť spolu s cibuľou a bobkovým listom.
2.
Keď je fazuľa takmer mäkká, pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, klobásku, osolíme, poprášime múkou a dovaríme domäkka. Ku koncu primiešame sladkú smotanu, ochutíme trochou octu a cukrom. Klobásku vyberieme a nakrájame na kolieska. Fazuľovú polievku podávame horúcu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.