Biela rybia polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
liter
voda
2
ks
hlava z kapra
150
g
rybie vnútornosti
60
g
maslo
50
g
hladká múka
150
g
koreňová zelenina
40
g
žemľa
1
dl
mlieko
trochu
soľ
trochu
muškátový kvet
1
ks
celé čierne korenie
štipiek
petržlenová vňať
postup
1.
Očistené a umyté hlavy a vnútornosti z kaprov zalejeme studenou vodou, osolíme, pridáme niekoľko zrniek celého čierneho korenia a uvaríme do mäkka. Z uvarených hláv oberieme mäso a spolu s vnútornosťami ich pokrájame, prípadne ich rozoberieme na menšie kúsky. Očistenú zeleninu pokrájame na tenké rezance, krátko opražíme na masle, zalejeme potrebným množstvom rybieho vývaru, osolíme a udusíme do mäkka.
2.
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju mliekom, dobre rozmiešame, dobre rozmiešame, nalejeme do vriaceho vývaru a za občasného miešania pomaly varíme 45 minút.
3.
Pred koncom varenia pridáme do polievky vývar z udusenej zeleniny, okoreníme muškátovým kvetom, podľa chuti dosolíme a precedíme cez jemné sitko. Do precedenej polievky pridáme pokrájané mäso z hláv a vnútorností kapra, udusenú zeleninu a ešte chvíľu povaríme. Žemľe pokrájame na tenké rezance a nasucho opražíme na panvici. Pri podávaní vložíme do polievky opražené žemľe a posekanú zelenú petržlenovú vňať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.