Chlieb s olivovým olejom a syrom
4
porcie
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
hrubá múka
200
g
pecorino
15
g
sušené droždie
2,5
dl
vlažná voda
1
KL
cukor
1
KL
soľ
1/2
PL
feniklové semienka
3
PL
olivový olej
postup
1.
Zmiešame droždie, cukor a 1 dl vody. Vytvoríme kvások, ktorý necháme kysnúť na teplom mieste asi 15 minút.
2.
Múku premiešame so soľou, pridáme 1 lyžicu oleja, kvások a zvyšnú vodu. Zo surovín vypracujeme hladké cesto a miesime ho približne 4 minúty.
3.
Cesto rozdelíme na dve polovice a z každej časti vypracujeme placku, ktorá by mala vyť tenká na 6 mm. Jednu položíme na plech. Placku rovnomerne posypeme polovicou semienok a syrom.
4.
Druhú placku položíme na prvú a okraje pevne popritláčame tak, aby počas pečenia náplň nevytiekla. Do povrchu placky spravíme niekoľko zárezov a cesto potrieme zvyšným olivovým olejom.
5.
Chlieb posypeme zvyšnými semienkami a necháme ho kysnúť 20 až 30 minút. Chlieb pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200°C približne pol hodinu, alebo kým cesto nezozlatne.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.