Chlieb so sušenými paradajkami
4
porcie
140
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
450
g
hrubá múka
2
KL
sušená bazalka
1
KL
cukor
7
g
sušené droždie
3
dl
vlažná voda
12
ks
sušené paradajky
2
PL
paradajkový pretlak
postup
1.
Do misky dáme droždie a cukor a zmiešame s 8 lyžicami vody. Necháme kysnúť v teple 15 minút.
2.
Do ďalšej misky dáme múku a primiešame do nej soľ. V strede vytvoríme jamku. Pridáme bazalku, paradajkový pretlak, kvások a polovicu zvyšnej vody. Varechou spracovávame múku od okraju až po stred a potom miešame, až kým nevypracujeme cesto. Počas miešania prilievame zvyšnú vodu.
3.
Pomúčime pracovnú dosku a miesime na nej cesto 5 minút, až kým nebude hladké. Cesto prikryjeme a necháme ho na teplom mieste kysnúť pol hodinu, teda kým sa objem nezdvojnásobí.
4.
Formu na pečenie vymastíme tukom. Cesto premiešame so sušenými paradajkami a miesime ho asi 2 až 3 minúty. Do formy dáme cesto a necháme ho tu kysnúť ešte 30 až 40 minút, alebo kým sa nezdvojnásobí objem. Chlieb pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190°C približne 30 až 35 minút, teda kým nebude mať zlatú farbu a keď ho poklepeme nebude znieť duto.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.