Piemontské syrové fondue
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
syr fontina
1/4
liter
mlieko
4
ks
vaječný žĺtok
30
g
maslo
1
ČL
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
mletý muškátový oriešok
postup
1.
Syr olúpeme a pokrájame na malé kocky, ktoré zalejeme mliekom. Syr necháme 5 až 6 hodín odstáť.
2.
Potom ho z mlieka vyberieme a zmiešame ho so žĺtkami a maslom. Potom pridáme pol šálky mlieka a všetko spolu povaríme vo vodnom kúpeli, kým nevznikne hustý krém. Osolíme a okoreníme ho podľa chuti.
3.
Do syrového fondue si máčame kúsky chleba, hrianky alebo aj slané tyčinky.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.