Torta s karamelovou plnkou
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
300
g
kryštálový cukor
6
PL
studená voda
300
g
polohrubá múka
tuk na vymastenie
múka na vysypanie formy
Plnka
300
g
kryštálový cukor
1
dl
voda
1/4
liter
mlieko
3
PL
maizena
200
g
maslo
Kakaová poleva
80
g
margarín
80
g
práškový cukor
2
ČL
maizena
2
PL
mlieko
2
PL
kakao
postup
1.
Celé vajcia miešame s cukrom, pričom po lyžičkách pridávame vodu. Miešame pol hodiny. Potom zľahka primiešame múku a hotové cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
2.
Pečieme v stredne vyhriatej rúre asi hodinu. Počas pečenia ju neotvárame. Hotovú tortu necháme vychladnúť a potom ju vyklopíme. Dvakrát ju prekrojíme, naplníme, spojíme a povrch polejeme polevou.
3.
Plnka: Cukor upálime na karamel, hneď zalejeme vodou a rozvaríme. Mlieko rozmiešame s maizenou a za stáleho miešania privedieme do varu. Chvíľu povaríme a odstavíme. Potom do mlieka po troche pridáme karamel a miešame, až kým nevychladne. Nakoniec postupne primiešame zmäknuté maslo.
4.
Kakaová poleva: Margarín, cukor, maizenu, mlieko a kakao vymiešame nad parou na hladkú polevu. Nesmie sa variť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.