Domáca údená tlačenka
nízka
náročnosť
ingrediencie
bravčový žalúdok
2
ks
údené koleno
5
ks
údené bravčové nohy
1
kg
údená krkovička
1
ks
údený hovädzí jazyk
údená bravčová hlava
500
g
údené chudé mäso
2
ks
cibuľa
1
ks
mrkva
bobkový list
2
PL
majorán
celé čierne korenie
1
štipka
mleté čierne korenie
cesnaku
celé nové korenie
postup
1.
Nohy dáme variť spolu s kolenom osobitne. Ostatné prísady varíme v inom hrnci spolu s cibuľou, mrkvou, bobkovým listom, novým a čiernym korením. Varíme, kým nie je mäso mäkké.
2.
Mäso z nôh a kolien pomelieme, ostatné pokrájame na menšie kúsky. Zmiešame ho s vývarom, pridáme roztlačený cesnak, majorán a mleté korenie. Nesolíme. Teplú masu naplníme do vreciek na tlačenku, zaťažíme a dáme do chladu. Krájame až na druhý deň.
3.
Všetko mäso pokrájame na menšie kúsky, aj z nôh a kolien. Zmiešame ho s vývarom, pridáme roztlačený cesnak, majorán a mleté korenie. Nesolíme. Teplú masu naplníme do vreciek na tlačenku, zaťažíme a dáme do chladu. Krájame až na druhý deň.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.