Nadýchaná omeleta
1
porcia
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
soľ
mleté čierne korenie
15
g
maslo
30
g
čedar
30
g
šunka
pažitka
postup
1.
Gril vyhrejeme na najvyššiu možnú teplou. Vaječné žĺtky rozšľaháme v miske. Osolíme, okoreníme, pridáme 2 PL vody a opäť šľaháme. Metličku umyjeme a potom ňou v osobitnej miske vyšľaháme z bielkov tuhý sneh.
2.
V panvici pomaly roztopíme maslo. Zľahka zapracujeme do snehu žĺtky so syrom.
3.
Keď maslo začne peniť, do panvice nalejeme vajcovú zmes a panvicou natriasame. Omeletu pražíme 1 minútu, potom vrch posypeme šunkou, dáme pod gril a zapekáme 1 minútu.
4.
Omeletu posypeme nakrájanou pažítkou, plochým nožom uvoľníme okraje, preložíme ju napoly a zošuchneme na ohriaty tanier.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.