Pridať recept

Košíčky plnené špenátom

dobruchut

ingrediencie

150 g
celozrnná múka
100 g
hladká múka
125 g
maslo
3 PL
studená voda
1 štipka
soľ
150 g
čerstvý špenátový list
2 ks
žĺtok
200 ml
kyslá smotana
muškátový orech
1 strúčik
cesnak roztlačený
čerstvo mleté čierne korenie
50 g
čerstvo nastrúhaný parmezán

postup

1.
Rúru predohrej na 190 stupňov, plyn stupeň 5. Prstami zapracuj maslo do múky, aby vznikla hrudkovitá zmes. Vmiešaj soľ a pridaj toľko vody, aby sa dal vytvarovať bochník. Natenko vyvaľkaj. Vykroj 24 koliesok a vtlač ich do mafinových formičiek. Cesto vo formičke vylož pergamenovým papierom a naplň fazuľkami na pečenie. Upeč v rúre 10 minút s fazuľkami, 5 minút bez nich.
 
2.
Špenátové listy dôkladne umy a daj do veľkej panvice. Zakry a povar, aby zvädli (čas varenia 1 až 2 minúty), občas premiešaj. Schlaď pod studenou vodou. Nechaj listy odkvapkať, potom vyžmýkaj v čistej utierke, aby boli čo najsuchšie. Nahrubo ich posekaj. V miske vyšľahaj žĺtky so smotanou a cesnakom. Ochuť čerstvo nastrúhaným muškátovým orechom a čiernym korením. Zmes vmiešaj do špenátu. Lyžicou zmes rovnomerne rozdeľ do košíčkov z cesta. Posyp parmezánom a peč v rúre, kým plnka nestuhne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať