Košíčky plnené špenátom
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
celozrnná múka
100
g
hladká múka
125
g
maslo
3
PL
studená voda
1
štipka
soľ
150
g
čerstvý špenátový list
2
ks
žĺtok
200
ml
kyslá smotana
muškátový orech
1
strúčik
cesnak roztlačený
čerstvo mleté čierne korenie
50
g
čerstvo nastrúhaný parmezán
postup
1.
Rúru predohrej na 190 stupňov, plyn stupeň 5. Prstami zapracuj maslo do múky, aby vznikla hrudkovitá zmes. Vmiešaj soľ a pridaj toľko vody, aby sa dal vytvarovať bochník. Natenko vyvaľkaj. Vykroj 24 koliesok a vtlač ich do mafinových formičiek. Cesto vo formičke vylož pergamenovým papierom a naplň fazuľkami na pečenie. Upeč v rúre 10 minút s fazuľkami, 5 minút bez nich.
2.
Špenátové listy dôkladne umy a daj do veľkej panvice. Zakry a povar, aby zvädli (čas varenia 1 až 2 minúty), občas premiešaj. Schlaď pod studenou vodou. Nechaj listy odkvapkať, potom vyžmýkaj v čistej utierke, aby boli čo najsuchšie. Nahrubo ich posekaj. V miske vyšľahaj žĺtky so smotanou a cesnakom. Ochuť čerstvo nastrúhaným muškátovým orechom a čiernym korením. Zmes vmiešaj do špenátu. Lyžicou zmes rovnomerne rozdeľ do košíčkov z cesta. Posyp parmezánom a peč v rúre, kým plnka nestuhne.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.