Kvasené uhorky s chlebovou kôrkou
1
porcia
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
uhorky nakladačky
3
ks
viničové listy
2
stonky
kôpor
30
g
kôrka z chleba
trochu
soľ
podľa chuti
voda
postup
1.
Uhorky umyjeme a konce zrežeme a trochu popicháme. Uložíme ich do 5 litrového skleneného alebo kameninového pohára alebo nádoby.
2.
Na dno vložíme listy viniča a kôpor. Naukladáme uhorky, prikryjeme ich kôrkou z chleba a zalejeme prevareným teplým slaným nálevom. Zaťažíme, prikryjeme a necháme kvasiť najlepšie na slnečnom mieste 6-8 dní. Vykvasené uhorky je vhodné uchovávať v chlade.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.