Kurča po provensalsky
4
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
kuracie prsia
1
PL
provensálske bylinky
soľ
mleté čierne korenie
2
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
cherry paradajky
1
ks
baklažán
2
ks
cuketa
farebné papiky
4
PL
olivový olej
rozmarín
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme, posypeme provensálskymi bylinkami, osolíme, okorenme. Cibuľu a cesnak pokrájame na kocky. Baklažán a cukety tie nakrájame na kocky. Papriky nakrájame na tenké pásiky.
2.
Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a opekáme na ňom mäso 4 minúty z každej strany. Odložíme nabok.
3.
Prilejeme do panvice olej a restujeme na nej cibuľu, cesnak, baklažán, cukety a papriky. Pridáme paradajky, soľ, korenie. Za stáleho miešania varíme 6-7 minút.
4.
Položíme porcie kuraťa na zeleninu, prikryjeme a zvoľna podusíme 15 minút. Potom mäso vyberieme a pokrájame. Do zeleninovej zmesi vmiešame bylinky. Na taniere servírujeme zeleninu, navrch položíme plátky mäsa. Ozdobíme rozmarínom.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.