Krupicový nákyp s jablkami
6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
liter
mlieko
250
ml
detská krupica
2
ks
vajce
1
kg
jablko
2
ks
vanilkový cukor
220
g
kryštálový cukor
1
ks
škoricový cukor
80
g
maslo
1
balíček
škoricový cukor
postup
1.
Z mlieka, detskej krupice a zo 70 g kryštálového cukru uvaríme hustú kašu, ktorú odstavíme a premiešame s 1/3 masla. Jablká očistíme, nahrubo nastrúhame, pridáme škoricový, vanilkový cukor a premiešame.
2.
Zapekaciu misu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a dáme do nej polovicu kaše. Na kašu navrstvíme polovicu jabĺk a postup zopakujeme znova. Povrch jabĺk potrieme maslom a dáme predpiecť do vyhriatej rúry. Z bielkov a zo zvyšného cukru vymiešame tuhý sneh, ktorý rozotrieme na povrch, vložíme do rúry a upečieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.