Thajské pražené rezance
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
175
g
tenké ryžové rezance
1
vetvička
citrónová tráva
3
PL
jedlý olej
3
ks
vykostené kuracie prsia bez kože, nakrájané na pásiky
1
ks
cibuľa
1
ČL
nastrúhaný ďumbier
1
ks
paprička čili, nasekaná najemno bez semien
1
ks
paprika, pokrájaná na pásiky
2
ks
čínska kapusta, nakrájaná najemno
2
PL
sójová omáčka
1
PL
thajská rybacia omáčka
1
ČL
sladká čili omáčka
postup
1.
Rezance na močíme do misky s vriacou vodou a postupujeme podľa návodu na obale. Scedíme a odložíme nabok. Medzitým z citrónovej trávy otrháme vonkajšie lístky a odrežeme drevnatý koniec stonky. Posekáme najemno.
2.
Vo woku rozohrejeme 2 PL oleja. Pridáme kuracie mäso a za stáleho miešania prudko pražíme 2-3 minúty, aby mierne zhnedlo. Vyberieme z panvice a odložíme nabok.
3.
Plameň trocha zmiernime, pridáme zvyšný olej, cibuľu a za stáleho miešania pražíme 2 minúty. Pridáme citrónovú trávu, ďumbier, čili papričku, papriku. Zmes stále miešame a pražíme ešte 2 minúty.
4.
Pridáme čínsku kapustu, miešame a pražíme ďalšie 2 minúty. Potom k zmesi vrátime mäso a pridáme rezance. Prilejeme sójovú, rybaciu, čili omáčku. Všetko spolu miešame na prudkom plameni 2-3 minúty, aby sa mäso dôkladne prepieklo. Hneď podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.