Vianočné škoricové venčeky
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
hladká múka
150
g
maslo
1
ks
žĺtok
70
g
práškový cukor
70
g
mandle
1
cl
škorica
ks
kôra z biocitrónu
1
balíček
vajce
2
PL
kryštálový cukor
postup
1.
Múku preosejeme na pracovnú dosku. pridáme k nej nakrájané maslo, žĺtok, práškový cukor, mandle, škoricu, citrónovú kôru. Všetko vypracujeme na hladké cesto. Z cesta vytvarujeme valec, zabalíme ho do potravinárskej fólie avložíme na 30 minút do chladničky.
2.
Rúru vyhrejeme na 180°C. Dva plechy vystelieme papierom na pečenie.Cesto rozdelíme napoly.Z cesta robíme šúľky hrubé asi 2 cm a dlhé 8 cm. Konce spojíme tak, aby nám vznikol venček. Ukladáme na plech v dostatočnej vzdialenosti. Pečieme približne 13 minút.
3.
v hlbokom tanieri zmiešame cukor s vanilkovým cukrom. V tejto zmesi poobraciame horúce venčeky a necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.