Jablková štrúdľa
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
múka polohrubá
20
g
droždie
1
ks
vajce
150
ml
roztopené maslo
120
ml
mlieko
1
PL
cukor
štipiek
morská soľ
plnka
200
g
kyslé jablko
2
ČL
škorica
podľa chuti
cukor
postup
1.
Z mlieka, kvasníc a 1PL cukru spravíme kvások. Potom ho pridáme do múky, ktorú sme zmiešali so soľou, maslom a vajíčkom. Necháme kysnúť asi pol hodinu.
2.
Potom cesto rozvaľkáme a natrieme plnkou, ktorú pripravíme z postrúhaných jabĺk, cukru, škorice a strúhanky.
Zrolujeme a dáme piecť.
3.
Počas pečenie potierame vrch štrúdle olejom. Pečieme asi hodinku na 150 stupňoch, treba kontrolovať.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Natalli115
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.