Krehký makový závin
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
polohrubá múka
20
g
droždie
1
dl
mlieko
1
ks
žĺtok
30
g
cukor
soľ
120
g
maslo
1
ks
vajce na potretie
Plnka
180
g
cukor
200
g
mak
citrónová kôra
100
ml
voda
postup
1.
Do múky pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku, cukor, žĺtok, maslo a soľ.
2.
Vypracujeme cesto, necháme ho vykysnúť, vykysnuté rozdelíme na polovice a vyvaľkáme do obdĺžnikov.
3.
Potrieme plnkou, zľahka stočíme, položíme na vymastený plech a potierame rozšľahaným vajcom. Necháme nakysnúť, opäť potrieme a upečieme.
4.
Plnka: Vodu s cukrom dáme variť. Do vriacej vody pridáme mletý mak a nastrúhanú citrónovú kôru. Za stáleho miešania vodu odparíme.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.