Koláč škótskeho pastiera
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
mleté jahňacie mäso
800
g
zemiaky
400
g
kukurica
100
g
mrkva
100
g
šampiňóny
250
g
čedar
100
g
zeler
200
ml
vývar
2
PL
paradajkový pretlak
3
PL
olivový olej
2
ks
cibuľa
1
PL
hladká múka
worchesterská omáčka
čerstvý tymián
trebuľka
mleté čierne korenie
soľ
sladká mletá paprika
olivový olej
postup
1.
Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme ju na oleji, pridáme mleté mäso a opečieme, prípadne hrudky roztlačíme vidličkou. Potom primiešame nakrájaný zeler, šampiňóny a mrkvu. Poprašíme múkou, opražíme a podlejeme vývarom. Primiešame paradajkový pretlak, worchesterskú omáčku, soľ, korenie, nakrájané bylinky a mletú papriku a všetko spolu pomaly dusíme približne 40 minút. Ak to bude potrebné občas podlejeme.
2.
Ošúpeme zemiaky, uvaríme a pretlačíme na kašu. Formu zľahka potrieme olivovým olejom a rozložíme do nej vrstvu mäsa, posypeme kukuricou a prekryjeme zemiakovou kašou. Povrch koláča na záver posypeme strúhaným čedarom.
3.
Mäsový koláč pečieme dozlata v rúre, ktorú sme si vyhriali na 200°C približne 20 minút. Servírujeme ho teplý.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.