Tvarohová štrúdľa
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
dl
mlieko
2
kocky
cukor
20
g
droždie
300
g
polohrubá múka
150
g
maslo
1
ks
vajce
1/2
ČL
soľ
Plnka
250
g
tvaroh
2
PL
hrozienka namočené v rume
1
ks
vaječný žĺtok
1
balíček
vanilkový cukor
2
PL
med
postup
1.
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme vykysnúť.
2.
Múku, postrúhané maslo, vajce, soľ, vykysnutý kvások spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť na teplom mieste. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme a potrieme plnkou. Zvinieme a dáme piecť na vymastený plech. Necháme ešte 20 minút kysnúť a potom dáme piecť.
3.
Plnka: Tvaroh zmiešame s hrozienkami, žĺtkom, vanilkovým cukrom, medom a dobre premiešame.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.