Koňakový krém s karamelom
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
8
PL
cukor
150
g
Mascarpone
20
ml
vaječný koňak
10
ml
hnedý rum
podľa chuti
karamelová poleva
podľa chuti
šľahačka
postup
1.
Vaječné bielka oddelíme od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Pridáme mascarpone a vymiešame. Vaječné bielky rozšľaháme spolu s cukrom, až kým nám nevznikne tuhý sneh.
2.
Všetko zľahka premiešame. Dochutíme vaječným koňakom a rumom. Podávame vo vysokých pohároch. Vnútro pohára polejeme karamelovou polevou a potom nalejeme koňakový krém. Navrch krému môžeme dať vyšľahanú šľahačku poliatu s karamelovou polevou.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.