Bryndzové koláčiky
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
polohrubá múka
150
g
maslo
1
ks
vaječný žĺtok
1
ČL
soľ
250
ml
kyslá smotana
250
g
bryndza
postup
Múku, maslo, žĺtok, soľ, kyslú smotanu zmiešame a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho, potrieme tretinou bryndze a preložíme. Cesto necháme 30 minút odležať. Potom ho znovu rozvaľkáme a potrieme druhou tretinou bryndze. Takýto postup opakujeme celkom trikrát. Nakoniec ho vyvaľkáme a vykrajujeme tvary. Dáme ich na suchý plech a pečieme v mierne vyhriatej rúre 10 až 15 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.