Šľahačková bábovka
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hladká múka
250
g
krupicový cukor
250
ml
smotana na šľahanie
4
ks
vajce
1
ks
vanilkový cukor
1/2
ks
kypriaci prášok
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Na hustú penu vyšľaháme vajcia spolu s vanilkovým a krupicovým cukrom a prilievame za stáleho miešania smotanu a ešte krátko šľaháme. Zľahka primiešame preosiatu múku spolu s kypriacim práškom. Takto pripraveným cestom naplníme bábovkovú formu, ktorú sme vymastili a vysypali hrubou múkou.
2.
Budeme piecť bábovku približne pol hodinu v rúre, ktorá je predhriata na 180°C a potom bábovku budeme dopekať ešte asi 20 minút. Necháme ju po dopečení vo forme chladnúť 5 minút a následne ju vyklopíme na mriežku. Tesne pred servírovaním bábovku posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.