Pridať recept

Kávové rezy

ingrediencie

Cesto

180 g
krupicový cukor
180 g
hladká múka
6 ks
vajce

Kávový krém

300 ml
mlieko
250 g
maslo
80 g
krupicový cukor
1 balíček
vanilkový puding
1 PL
mletá káva
4 PL
amaretto

postup

1.
Na hustú penu vyšľaháme žĺtky s tretinou cukru. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a zo zvyšného cukru. Pripravený sneh zľahka spojíme so žĺtkovou penou, na záver primiešame preosiatu múku. Papierom na pečenie vystelieme plech a pripravené cesto naň rovnomerne rozotrieme.
 
2.
Do predhriatej rúry dáme cesto a budeme ho piecť pri teplote 200°C asi 15 minút. Čas ako dlho budeme piecť plát závisí od výšky cesta, ale aj od toho ako chceme cesto použiť. Na roládu nemôžeme piecť plát dlho lebo by sa vysušil a praskal by. Keď je cesto upečené preklopíme ho na utierku, ktorú sme zľahka poprášili hladkou múkou, následne papier na pečenie zľahka odstránime, ale necháme ho položený na pláte, aby cesto nevyschlo kým chladne.
3.
Uvaríme hustý puding z cukru, mlieka a pudingového prášku a vychladíme ho za stáleho miešania v studenom vodnom kúpeli a potom vyšľaháme šľahačom. Následne pridávame mäkké maslo a vyšľaháme na hladký krém, ktorý dochutíme kávou, ktorú sme sparili troškou horúcej vody a likérom. Plát cesta rozdelíme na 3 časti a krém rovnomerne rozdelíme na dva pláty a takisto nanesieme na zvyšný plát a boky rezov. Koláč obalíme postrúhanou horkou čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fanúšikovia kávy si zamilujú nápoj
Koniec leta vo veľkom štýle! Fanúšikovia kávy pijú nápoj "Dirty Horchata"!
Každý rok sa v lete objaví mnoho receptov na ľadové kávy. Ale jedna z nich vždy zvíťazí nad inými. Hitom...
kavopedia
Kávopédia - 2. časť
Káva ako jedna z hlavných plodinových komodít sveta pravidelne ovplyvňuje životy miliónov ľudí, ktorí si...
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Keď nás zasiahne kofeínový šok, zachvejeme sa a znervóznieme. Tí, ktorí kávu zle znášajú, často žiadajú...
Kedy je najlepší čas na pitie kávy? Len málokto ju pije v tomto čase
Kedy je najlepší čas na pitie kávy? Len málokto ju pije v tomto čase
Väčšina ľudí vie, že tento nápoj kvôli obsahu kofeínu a jeho povzbudzujúcemu účinku nie je vhodné piť...